Birthe's Madside

 

Koldhævet økologisk morgenbrød
1 brød eller 24 boller

I denne opskrift lægges og formes dejen aftenen før, og dejen hæver natten over i køleskabet.

  • 3 dl mælk
  • ¼ pakke gær
  • 1½ tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1 dl hytteost
  • 50 g havregryn
  • ca. 400 g hvedemel

Mælken lunes og kommes op i dejskålen. Gæren røes ud i mælken. Salt, ole, hytteost og havregryn tilsættes. Hvedemel røres i lidt efter lidt indtil dejen er smidig. Dejen æltes godt og formes til 24 boller. Bollerne sættes i en penslet springform (24 cm). Springformen sættes til hævning i køleskabet dækket med et viskestykke natten over. Formen tages ud og brødet efterhæver i stuetemperatur 1 time. Bagetid: ca. 35 minutter ved 200 grader på midterste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside