Birthe's Madside

 

Kuvertbrød
24 stykker

Arbejdstid: 30 minutter

Hævetid: 45 minutter

Bagetid: 15 minutter

Fryseegnet

  • 50 g smør eller margarine
  • 1½ dl mælk
  • 15 g gær
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ca. 250 g mel
  • æg til pensling

Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i den lune væde. Tilsæt salt og sukker. Bland melet i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt og stil den til hævning ca. 30 minutter. Del dejen i 3 dele og rul hver del til en cirkel. Del i 8 trekanter. Rul trekanterne fra den brede ende mod spidsen og form til horn. Lad dem efterhæve 15 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag brødene 12-15 minutter ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside