Birthe's Madside

 

Landbrød med krydret skorpe
  • 50 g gær

  • 5 dl vand

  • 2 tsk salt

  • 600 g hvedemel

  • 50 g margarine

  • 2 spsk honning

  • 250 g grahamsmel

  •  

  • Pensling:

  • 2 spsk sesamfrø

  • 1 tsk anis

  • ½ dl reven parmesanost

  • 1 æg

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet, tilsæt vand og honning og lad det blive fingervarmt, 35 grader. Hæld det over gæren og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt salt, grahamsmel og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, lad den hæve et lunt sted, 40 - 50 min. Vend dejen ud på køkkenbordet med resten af hvedemelet. Del dejen i to dele. Form hver del til et brød og læg dem på en plade. Bland sesamfrø, anis, parnesanost og æg me den gaffel. Blandingen pensles jævnt ud over brødene. Lad dem hæve ca 30 min. Bages ved 200 grader i ca 35 min. til brødene er gyldne.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside