Birthe's Madside

 

Landbrød med solsikkekerner
1 stk
  • 5 dl vand
  • 120 g groft rugmel
  • 120 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1½ tsk salt
  • 1½ dl hakkede solsikkekerner
  • 450 g (7½ dl) hvedemel ca.
  • 1 æg til pensling
  • ½ dl hak. solsikkekerner til pynt

Vand, rugmel og hvedkerner koges sammen 2-3 min. Når blandingen er lunken ((27°) røres gæren ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes igennem, til den er smidig. Stilles lunt til hævning dækket med et tørt klæde ca. 1½ time. Dejen slås ned og formes til et aflangt brød. Efterhæver ca. 20 min. Ridses med en skarp kniv, pensles med æg og drysses med solsikkekerner.

Bagetid: 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.

 

 

Birthe's Madside