Birthe's Madside

 

Minitrekornsbrød
27 stk.
  • 100 g hele hvedekerner

  • 100 g hele rugkerner

  • 100 g solsikkekerner

  • 3 dl kogende vand

  • 3 3/4 dl ymer / tykmælk

  • 3/4 pk gær (3/4 pk gær af 50 g)

  • 3 spsk olie

  • 2 tsk salt (lidt under)

  • 300 g sigtemel

  • 525 g hvedemel (ca.)

Trekornsblandingen og kogende vand blandes og står ca. 10 minutter. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time. Dejen slås ned, deles i 27 stykker, der formes til små brød. Lægges ret tæt ved siden af hinanden i en bradepande. Efterhæver ca. 15 minutter. Bagetid: Ca. 20 minutter ved 200 grader C. Når brødene er bagt, brækkes de fra hinanden.

Kilde: Jens Hilligsøe

 

 

Birthe's Madside