Birthe's Madside

 

Müsliboller

  • 180 g kornkammeret's økologisk musli (12 spsk.)

  • 2½ dl yoghurt

  • 4 dl koldt vand

  • 30 g sukker (1½ spsk.)

  • 15 g salt (tsk.)

  • 75 g gær (1½ pakke)

  • 850 g kornkammeret's økologisk hvedemel

  • 100 g olie

Gæren smuldres ud i væsken, sukker, salt og musli røres i. Står 10 minutter - melet tilsættes - dejen blandes sammen - olien tilsættes og der æltes til den er glat og smidig. Dejen sættes til forhævning i 10 minutter - luften slås ud og portionen deles i ca. 35 stk., som formes runde. Bollerne sættes på smurte bageplader eller bagepapir. stilles til efterhævning et lunt sted tildækket med et stykke plast i ca. 35-45 minutter.

Bages i forvarmet ovn ca. 15 min. ved 240° (varmluftsovn 200°).

BAGETIP: Ønskes en bolle med mere fylde, kan der tilsættes ekstra solsikkefrø, nødder, rosiner eller lignende. Dejen må ikke være for fast.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside