Birthe's Madside

 

Naanbrød
6 stykker

Tilberedningstid: Ca. 1 ¼ time

Heraf udgør:

Hævetid: Ca. 55 minutter

Bagetid: Ca. 4 minutter pr. plade

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 1 æg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 spsk olie 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ca. 7 dl hvedemel
  • olie til pensling

Rør gæren ud i den lunkne og tilsæt æg, yoghurt, olie, salt og sukker. Bland bagepulveret i melet og tilsæt dette gærblandingen. Alt arbejdes sammen til en dej. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 30 minutter. Dejen æltes hurtigt igennem, evt. tilsættes lidt mere mel, hvis den virker for klæbrig. Del dejen i 6 stykker og rul dem ud til store, flade kager, som lægges to og to på smurte plader. Lad dem efterhæve 25 minutter og bag dem, en plade af gangen, ved 275 grader i en forvarmet ovn i ca. 4 minutter. Brødene skal have brune fregner, så slut evt. grillen til de sidste minutter af bagetiden.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside