Birthe's Madside

 

Nøddefranskbrød 3 stk
  • 1½ kg mel
  • 75 g gær
  • 350 g smør
  • 6 æg
  • 20 g salt
  • 300 g sukker
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk salatolie
  • citronsaft efter smag
  • 5 dl mælk
  • Pynt:
  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 50 hakkede nødder

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige indgredienser og ældt dejen indtil den er ensartet. Hæver i ca 15 min et lunt sted - tildækket. Dejen deles i tre dele som formes til franskbrød og lægges i franskbrødsforme. Hæver igen ca 45 min på et lunt sted - tildækket. Inden brødene sættes i ovnen, stryges de med æggehvide og drysses med sukker og nødder (husk nødderne først). Bages på ovnens nederste rille ved 200-220 grader ca 30 min. egner sig til dybfrysning, husk at frysse brødet ned medens det er håndvarmt.

 

 

Birthe's Madside