Birthe's Madside

 

Olivenbrød - 8 små brød
  • 50 g gær
  • 2 ½ dl lunken vand
  • ½ dl olivenolie
  • ca 50 g hakkede sorte oliven
  • 8-9 dl hvedemel
  • groft salt
  • rosmarin, oregano eller herbes de provence
  • olivenolie til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, oliven og det meste af melet. Ælt dejen til den slipper skålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca 35-40 min. Læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 8 dele og form hver del til en bolle. Tryk bollen ud med hånden til en flad kage. Læg brødene på en smurt plade. Lav små fordybninger i brødene med en finger. Pensl brødene med olivenolie og drys rigeligt med salt og krydderier. Lad brødene hæve yderligere 20 min. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 15 min eller til de er sprøde.

 

 

Birthe's Madside