Birthe's Madside

 

Sandwichbrød
  • 4 dl mælk
  • 50 g margarine
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 40 g gær
  • ca. 650 g mel
  • æggehvide til pensling

Smelt margarine, hæld mælken i gryden og lad den blive fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken og hæld al væsken op i et dejfad. Tilsæt sukker, salt og tilpas meget mel til at give en smidig dej, der slipper hænderne. Lad den hvile tildækket i 20 minutter. Slå dejen ned, tryk den ud i en plade og rul den ret stramt til en pølse. Læg pølsen i formen, dæk med folie og lad den hæve op til kanten af formen. Bag brødet ca. 30 minutter ved 210 grader. N.B. Opskriften passer til en form på 3 liter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside