Birthe's Madside

 

Sesamboller
  • 50 g gær
  • ½ l lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1½ tsk salt
  • 1½ dl sesamfrø
  • 200 g grahamsmel
  • ca. 540 g hvedemel
  • mælk til pensling
  • sesamfrø

Gæren udrøres i vandet. Olie, salt, sesamfrø, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time. Dejen slås ned, deles i 16 stykker, der formes til flade boller. Efterhæver på pladen ca. 20 min. Pensles med mælk og drysses med sesamfrø. Bages 20-25 min. ved 200C på midterste ovnribbe.

Servering: Brødene er gode til burgers, til frokost og som madbrød.

 

 

Birthe's Madside