Birthe's Madside

 

Simit
ca. 18 stk
  • 50 g margarine

  • 25 g gær

  • 1 dl lunkent vand

  • 2 dl mælk

  • 500 g safir hvedemel

  • ½ tsk salt

  • æggehvide til pensling

  • sesamfrø til drys

Margarinen smeltes og afkøles. Gæren udrøres i vandet og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Dejen æltes grundigt. Dejen stilles til hævning tildækket i en skål et lunt sted i ca. 30 min. Dejen lægges på et meldrysset bord. Luften trykkes ud med knoerne, og dejen deles i 18 stykker, som trilles ud i 22 cm lange pølser. Enderne hæftes sammen og kransene stilles på en plade. Efterhæver tildækket et lunt sted i 10 min. Pensles med æggehvide og drysses med sesamfrø.

Bagetid: Ca. 15 min ved 200° på midterste ovnribbe.

Kilde: Kim Kronborg

 

 

Birthe's Madside