Birthe's Madside

 

Skolestuens Boller
  • 100 g smør
  • 1 1/4 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 250 g mel
  • æg til pensling

Smelt fedstoffet og kom mælken i. Lad det blive fingervarmt og udrør gæren heri. Pisk ægget i og tilsæt salt og sukker. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen med en slev, dejen er - og skal være meget lind. Stil dejen til hævning på et lunt sted, til den har fordoblet sit omfang. Form dejen til boller med spiseskeer og læg dem på bagepladen belagt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 10-15 min. Bag ved 225 grader i 10-15 min.

Serveres med koldt smør.

Kilde: Hjemmet/mad fra sommerlandet 31/88 - Jytte Stokkebye

Yvonne Nielsen

 

 

Birthe's Madside