Birthe's Madside

 

Små Baconbrød
32 stk.
  • 200 g bacon
  • 2 løg
  • 4½ dl mælk
  • 40 g gær
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ½-1 tsk kværnet peber
  • 700 g hvedemel

Skær eller klip bacon i terninger. Pil og hak løgene groft. Rist løg og bacon på panden. Kom blandingen i en skål. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i skålen og ælt dejen til den er ensartet. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 45 min. Ælt dejen let igennem, del den i to portioner, der formes til kugler, og lad disse hvile i 2-3 minutter, inden de trilles til stænger, der hver deles i 16 stykker. Form dem til små brød, stil dem til hævning i 15 min. til dobbelt størrelse. Pensl brødene med æg og rids dem. Bag brødene ca 10 min. ved 225 grader på miderste rille.

Kan serveres til suppe, omelet, salat eller bare et glas øl.

Kilde: Britta Vibe

 

 

Birthe's Madside