Birthe's Madside

 

Små boghvedebrød
Ca. 25 stykker
  • 125 g hel boghvede
  • ½ liter linken vand
  • 50 g smeltet smør
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • ca. 650 g hvedemel

Rør boghvede og vand sammen og lad det stå ca. 1 time. Kom det smeltede smør i boghveden og smuldr gæren heri. Tilsæt salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende, ikke for fast konsistens. Kom dejen i en meldrysset skål og læg folie eller låg over. Sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer. Ælt dejen let igennem og del den i 25 stykker. Form stykkerne tilæ små brød og lad dem efterhæve på 2 bageplader i ca. 45 minutter oven på komfuret. Tænd for ovnen, så. Brødene får lidt ovnvarme oven på komfuret. Pensl brødene med vand og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader på midterste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside