Birthe's Madside

 

Små olivenbrød
Ca 12 stykker
  • 2 dl fuldkornsrugmel
  • 4 dl kogende vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olievenolie
  • 25 g gær
  • ca. 450 g hvedemel
  • 100 g grønne olieven med piment
  • Til pensling:
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk olivenolie

Kom rugmelet i en skål, hæld det kogende vand over og lad det stå i ca. ½ time. Tilsæt salt og olivenolie og rør gæren ud i den blanding. Kom det meste af melet i og ælt resten af melet i efterhånden, til dejen er smidig. Lad dejen hæve lunt tildækket i ca. 1 time. Skær oliven i skiver. Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker. Tril dem til boller og rul dem flade med en kagerulle, ca. 12 cm i diameter. Fordel olivenskiverne på de flade boller og fold kanterne ind. Tryk godt til, så brødene ikke åbner sig for meget under bagningen. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 15 minutter. Pensl med en blanding af olivenolie og vand og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader på midterste ovnrille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside