Birthe's Madside

 

Sommerbrød
  • 50 g gær
  • 3½ dl appelsinsaft
  • 1½ dl vand
  • 2 spsk olie
  • ¾ tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk kanel
  • 100 g rosiner
  • 100 g figner
  • 100g solsikkekerner
  • 250 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel

Lun appelsinsaften og rør gæren ud heri. Tilsæt vand, olie, salt, sukker, kanel, rosiner, hakkede figner og solsikkekerner. Bland grahamsmelet og dernæst hvedemelet i til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning 45 minutter. Form dejen til et aflangt brød og læg det i en smurt form. Bag brødet ved 40 – 45 minutter ved 200 grader. Tag brødet ud af formen de sidste 5 minutter af bagetiden.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside