Birthe's Madside

 

Sprøde Grovmelshorn
1 stort + 16 små
  • 1 kg hvedemel

  • 250 g rugmel

  • 50 g gær

  • 6 dl vand

  • 200 g (2 dl) ymer, kvark eller youghurt

  • 1 tsk sirup eller sukker

  • 3 tsk salt

Gæren opløses i det lunevand. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes til den er blank og glat. Hæver et lunt sted tildækket 30 min. Dejen deles i to. Den ene klappes og rulles ud til en trekant og trilles sammen fra den brede side til et stort horn. Sættes på bageplade med sammenføjningen nedad. Efterhæver 30 min. Pensles med vand eller mælk og drysses med rugmel. Bages ved 220 g på ovnens nederste rille i ca. 30 min. Det andet dejstykke deles i to lige store dele, der formes til kugler. Hver kugle rulles ud i en cirkel på ca. 30 cm i diameter. Hver cirkel deles i 8 lige store dele, der trilles sammen fra den brede side. Spidsen af dejen skal slutte i bunden. Sæt hornene på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 30 min. Pensles som det store horn og bages ved 220 g i ca. 20 min.

Kilde: Købmandskæden HOKI's kalender for 1983

 

 

Birthe's Madside