Birthe's Madside

 

Sprøde brød med perlesukker
Brød, morgenmad 20 stk.
  • 1 portion dej: se "flækkert'er"
  • 250 g koldt smør
  • Pensling:
  • Sammenpisket æg
  • Pynt:
  • Perlesukker

Bagetid: Ca. 12 min. ved 225 g.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Skær smørret i tynde skiver med fx en ostehøvl og læg det på 2/3 (ca. 20 x 40 cm) af dejen. Fold dejen sammen i tre lag således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Drej dejen en kvart omgang. Rul atter dejen ud (ca. 20 x 60 cm). Gentag sammenlægning og udrulning endnu 3 gange (uden smør). Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad brødene hæve tildækket i ca. 40 min. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag brødene midt i ovnen.

Kilde: Karolines Køkken 6

Martin Koch Villefrance, 15/11-95.

 

 

Birthe's Madside