Birthe's Madside

 

Squashhorn
Breads 24 personer
  • 90 g havregryn
  • 4 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 200 g groftreven squash
  • 30 g hørfrø
  • 300 g grahamsmel
  • 500 g hvedemel

Havregryn og vand koges til grød og afkøles. Gæren opløses i lunkent vand. De øvrige ingredienser tilsættes - hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted - tildækket - i ca 45 min. Dejen slås ned og deles i tre portioner. Hver portion rulles ud til en rund plade (ca 30 cm i diameter). Deles i 8 trekanter, der rulles fra den brede ende. Efterhæver i ca 15 min. Kan pensles med sammenpisket æg, surmælksprodukt eller kaffe. Bages ved 200° i 15-20 min.

Variation: Gulerod eller selleri kan anvendes i stedet for squash. Hornene er lidt kompakte og svampede pga. havregryn og squash.

 

 

Birthe's Madside