Birthe's Madside

 

Store scones til marmelade
Bagning - Personer: 2
  • 250 g Hvedemel
  • 1 ½ ts Bagepulver
  • 25 g Smør eller margarine
  • ½ ts Salt
  • 1 ts Sukker
  • 1 Æg
  • 1 dl Mælk

Mel og bagepulver sigtes sammen. Smørret smuldres i. Sukker og salt tilsættes. Æg og mælk hældes i. Dejen æltes let sammen. Deles i 2 store boller, der stilles på en smurt plade. Der ridses et kors i bollerne, og de pensles med æg. Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°. Eftertørring: Flækkes, ristes lysegule i ovnen ca. 15 min. ved 150°. Serveres sammenlagte, smurt med smør og marmelade og udskåret i stykker (som en lagkage). Kilde: Politikens Forlag, "Vi bager".

Kilde: Stine Hansen, 09 Sep 93

 

 

Birthe's Madside