Birthe's Madside

 

Strandboller
20 stykker

Arbejdstid: 30 minutter

Hævetid: 1 time

Bagetid: 15-17 minutter

Fryse-egnet

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 850 g pizzamel

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie og salt. Bland melet i ad et par gange, til dejen har den rette konsistens, let og smidig. Ælt dejen godt. Stil den til hævning 45 minutter. Form dejen til 20 boller, tryk dem lidt flade. Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Pensl med vand. Sæt bollerne i ovnen ved 275 grader i 5 minutter. Dæmp varmen til 225 grader og bag bollerne yderligere 10-12 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside