Birthe's Madside

 

Surbrød
Brød, kim, bagning, hovedret 1 brød
  • 70 g gær
  • ½ l kærnemælk
  • 2 æg
  • 4 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 kg sigtemel
  • 4 tsk rosmarin
  • Groft salt.

Gæren røres ud i kærnemælken. Ægget røres sammen med sukker og salt, hvorefter man sigter sigtemelet i. De 4 teske fukde rosmarin kommes over. Til slut hældes kærnemælken, med gæret over. Det hele æltes grundigt.

Hævetid 2 til 3 timer, overdækker et køligt sted, hvorefter den formes på pladen, som store eller små brød - alt efter temperament.

Efter hævningen i overdækket tilstand i ca. 20 min., Brødene pensles med æg, og over drysses med groft salt og rosmarin.

Bages i 25 - 30 min. i en 200° forvarmet ovn. Hvis det er store brød i lidt længer tid.

Kilde: Kim Lykkegaard.

 

 

Birthe's Madside