Birthe's Madside

 

Surbrødsflutes 2

  • 25 g gær

  • 1 dl lunkent vand

  • 2 dl kærnemælk

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk kommen

  • 1 spsk olie

  • 100 g rugmel

  • 75 g sigtemel

  • 225-275 g hvedemel

Gæren røres med vandet. Mælk og øvrige ingredienser tilsættes. Det æltes sammen til en blank dej, dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Det slåes ned og æltes igennem, deles i tre portioner, der hver trilles til flutes i en bageplades længde. Kommes på smurt plade. Ridses på langs og efter hæver i 15-20 min. Pensles med pisket æg, drysses med list kommen. Bages midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 min.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside