Birthe's Madside

 

Ukrainebrød 2

  • 25 g gær

  • ½ ltr. kærnemælk

  • 2-3 tsk salt

  • 4 spsk olie

  • 500 g sigtemel

  • ca. 250-300 g hvedemel

Gæren røres ud med lidt af den kolde kærnemælk, og resten af mælken tilsættes sammen med olie, salt og sigtemelet lidt efter lidt. Dejen slåes godt sammen og der tilsættes så meget hvedemel som dejen kan tage. Æltes sammen på bordet og skal være mere fast end til sigtebrød. Sættes til hævning, med et fugtigt klæde over i 1½ time. Æltes igennem og formes til et rundt brød, som lægges på smurt bageplade. Efter hæver i 30-45 min. Skal ikke snittes eller pensles. Bages nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 1¼-1½ time

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside