Birthe's Madside

 

Ungarsk kartoffelbrød
  • 35 g gær
  • 4 dl håndvarmt vand
  • ½ dl olie
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 mellemstore skrællede, kogte kartofler
  • 50 g hvedeklid
  • ca. 500 g hvedemel

Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet. Ælt mere mel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, klidet opsuger en del væske under hævningen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i stykker. Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen. Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca 15 minutter ved 225 grader på ovnens midterrille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside