Birthe's Madside

 

Valnøddebrød 2

Valnødderne udblødes i vand natten over. Vandet bruges til udrøring af gæren. Det er det der giver brødet dets mørke farve.

Arbejdestid: 30 minutter

Udblødningstid: 12 timer

Hævetid: Ca. 3 timer

Bagetid: 35 minutter

Fryse-egnet

  • 50 g valnødder
  • 3 dl vand
  • 15 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • ca. 425 g mel
  • æg til pensling

Hak valnødderne groft. Bland de hakkede valnødder med vand og lad dem trække natten over. Rør gæren ud i valnøddevandet. Tilsæt olie, salt og sukker. Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens. Ælt godt og dæk dejen med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning ca. 2½ time. Form dejen til et aflangt brød og lad det efterhæve ca. 15 minutter. Snit brødet og pensl det med sammenpisket æg. Bag brødet ca. 35 minutter ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside