Birthe's Madside

 

Baguette 4 stk.
  • 1 dl hvedeklid
  • 50 g gær
  • 2 dl kold vand
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl lunkent vand
  • 10-12 dl hvedemel

Kom kliden i en skål og hæld 2 dl koldt vand over. Lad det trække ca 30 min. Tilsæt 2 dl lunkent vand, samt gær. Rør til gæren er opløst. Kom salt og det meste af melet i. Arbejd det sammen til en smidig dej og lad det hæve med et klæde over på et lunt sted i ca 45-60 min. Tag dejen op og del den i 4 dele. Rul hver del ud til en baguette, som lægges på en smurt plade. Snit hver baguette nogle gange med en skarp kniv og lad dem hæve under et klæde i ca 45-60 min. Bag baguetterne ved 250 grader på midterste rille i ca 12 min.

 

 

Birthe's Madside