Birthe's Madside

 

Bergis - 2 brød
  • 50 g smør
  • 2 tsk sukker
  • 5 dl mælk
  • 13-15 dl hvedemel
  • 50 g gær
  • 1 æg til pensling
  • 1½ tsk saltbirkes

Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken. Varm det til det er fingervarm. Smuldr gæren i en skål. Hæld lidt af dejvæsken over og rør gæren ud i den. Tilsæt resten af dejvæsken samt salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen. Arbejd dejen kraftigt igennem, så den bliver blank og smidig. Lad den hæve overdækket et sted uden træk i ca 30-40 min. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den igennem, til den slipper bordet. Del dejen i 2 dele. Skær en lille bid af hver del og rul den ud til en lang rulle. Form dejen til 2 brød. Sno begge ruller og læg dem på brødene. Tryk kanterne til under brødene. Lad brødene hæve i yderligere 20-40 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 25 min. Lad brødet køle pakket ind i et klæde på en rist.

 

 

Birthe's Madside