Birthe's Madside

 

Brød med hytteost og grønt 2 stk
  • 50 g gær
  • ½ spsk salt
  • 3 spsk smør
  • 150 g hytteost
  • 4 dl vand
  • 1 dl finthakket dild eller persille
  • 6½ dl hvedemel
  • 1 spsk estragon
  • 2½ dl grahamsmel

Smuldr gæren ned i en skål. Smelt fedtstoffet, tilsæt vand og lad det blive fingervarmt. Hæld dejvæsken over gæren og rør til gæren er opløst. Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Rør melblandingen i væsken og arbejd dejen blank og smidig. Lad dejen hæve overdækket på en varm plads uden træk i ca 45 min. Bland imens hytteosten med dild eller persille samt estragon. Læg dejen på et melet bord og arbejd den blank igen. Rul den derefter ud til en aflang plade. Fordel hytteostblandingen på dejen og rul den sammen. Del rullen i 2 stykker, læg dem på en plade og lad dem hæve 15-20 min. Pensl dem med vand og bag dem ved 225 grader på midterste rille i ca 30-35 min til de har fået farve. Lad brødene køle lidt.

 

 

 

Birthe's Madside