Birthe's Madside

 

"flækkert'er"
Brød, boller, bagværk 16 stk.
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel
  • Pensling:
  • Sammenpisket æg.

Bagetid: Ca. 12 min. ved 225 g.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. Resten af melet. Del dejen i 16 stykker. Form dem til boller og rul dem flade (ca. 12 cm i diameter). Lad bollerne hæve tildækket på bageplader med bagepapir i ca. ½ time. Tryk med en finger fordybninger bollerne og pensl med æg. Bag bollerne midt i ovnen. Flæk bollerne og servér "flækkert'erne" lune med smør, ost og fx marmelade.

Tip: Flæk bollerne før frysning. Tag "flækkert'erne" fra frost – tø dem lidt op - skil dem ad og rist dem.

Kilde: Karolines Køkken 6

Martin Koch Villefrance, 7/9-95.

 

 

Birthe's Madside