Birthe's Madside

 

Knækbrød ca. 20 stk.
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • ½ l letmælk
  • 2 tsk stødt kommen
  • 6 dl rugmel
  • 3 dl groft rugmel til udrulning
  • 6 dl hvedemel

Smuldr gæren ned i et dejfad. Varm mælken til fingervarm, hæld den over gæren og rør rundt til gæren opløses. Bland rug-og hvedemel med krydderierne, kom blandingen i fadet og arbejd dejen sammen. Læg dejen ud på et bord, rul den til en lang pølse og del den i 20 stykker. Rul dejstykkerne til boller og læd den hæve under et klæde i 20 min. Drys groft rugmel på bordet. Rul hver bolle flad, ca 20 cm i diameter, først med en glat kagerulle derefter med en takket. Vend dem og rul dem på den anden side. Læg brødene på bagepapir på en plade og bag to ad gangen ved 200 grader i 8-10 min på midterse rille, til de er sprøde og lækker gyldne. Lad dem køle på en rist.

 

 

Birthe's Madside