Birthe's Madside

 

Krydderbrød 4 stk.
  • 1 l hvidtøl
  • 1 tsk nelliker
  • 2 pk gær
  • 6 kogte og hakkede pomeransskaller
  • 150 g smør
  • 5 dl rosiner
  • 2-3 dl mørk sirup
  • 3 l rugsigtemel
  • 3 tsk salt
  • ca 5 dl hvedemel
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 2 spsk smør til pensling

Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst. Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel. Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse. Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Dejen skal være fast og kunne holde formen. Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød. Læg dem på tværs i en smurt bradepande. Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde. Bag ved 175 grader på nederste rille i ca 45 min. Afkøles på en rist under et klæde.

 

 

Birthe's Madside