Birthe's Madside

 

Abrikos-makrontærte
6-8 stk.

Denne tærte indgik altid i oldemors sønderjyske kaffebord.

  • Dej:
  • 230 g mel
  • 125 g sukker
  • 125 g margarine
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 175 g flormelis
  • 2 æggehvider
  • 10 tvebakker
  • 3 tsk mandelolie
  • tørrede abrikoser

Læg abrikoserne i blød i vand. Ælt dejen sammen og lad den hvile i 1 time. Pisk æggehviderne halvstive, sigt flormelis i, knus tvebakkerne og rør det i sammen med mandelolien. Rul dejen ud og belæd en tærteform med 2/3 af den. Læg abrikoserne i bunden og makronmassen ovenpå. Lav et gitter øverst af resten af dejen.

Bag ved 200° i 35 - 40 min.

Serveres lun med iskoldt flødeskum.

Kilde: Thyra Andresen, ca. 1930

Inger Andresen

 

 

Birthe's Madside