Birthe's Madside

 

Abrikostærte
4 personer
  • 2 plader frossen butterdej a 70 g
  • mel til udrulningen
  • 8 friske eller henkogte abrikoser
  • Kagecreme:
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 barneske majsstivelse
  • 2½ dl mælk
  • kornene af ½ vanillestang
  • Overtræk:
  • 3 spsk æblegele
  • Drys:
  • lidt ristede mandelflager

De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden. Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse. Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker. Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved 210 grader. Skrue straks ned til 200 grader og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden.

Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog med vanillen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vanillesmagen rigtigt kommer ud. Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vanillestangen. Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund. Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind. Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper. Bred den flydende gelé ud over abrikoserne. Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside