Birthe's Madside

 

Abrikostærte 2
  • Tærtebund:
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • ½ dl kaffefløde
  • ca. 120 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 150 g marcipan(skal have stuetemperatur)
  • 1 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • 1 lille dåse abrikoser
  • 1 dl sukkerlage fra abrikoserne
  • 2 blade husblas

Smelt smørret og lad det svale af. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede smør samt kaffefløde og bland mel og bagepulver i. Rør rundt med let hånd og hæld dejen i en 1 liters springform, smurt med smeltet smør og drysset med rasp. Bag ved godt 175 grader i ca. 30 minutter. Lad akgen køle af, inden den tages ud af formen.

Fyld: Riv marcipan groft og rør den sammen med piskefløden til en jævn og fin masse. Flæk tærtebundn med en skarp kniv og fordel marcipanmassen på den ene bund. Læg den anden bund over.

Pynt: Lad abrikoserne dryppe af, men gem lagen. Læg frugterne i et dekorativ mønster på tærten og blød de 2 blade husblas op i koldt vand. Tryk vandet af og smelt dem i den opvarmede abrikoslage. Når lagen er kølet af, hældes den over abrikoserne, så de bliver overtrukket og smukt blanke. Pynt til sidst med stiftpisket flødeskum.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside