Birthe's Madside

 

Ambriosiatærte
  • Dej:
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 ½ dl hvedemel
  • smør og rasp til formen
  • Fyld:
  • 1 pose vanillecreme
  • ½-1 dl piskefløde
  • Glasur:
  • ½-1 dl flormelis
  • 1-2 frisk presset
  • appelsinsaft
  • 1 pose hakket
  • syltet appelsinskal

Smelt fedtstof og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Bland mel og smeltet fedtstof i. Hæld dejen i en smurt og raspet rund form, ca 1 ½ l, og bag kagen ved 175 grader på midterste rille i ca 35 min. Vend kagen ud og lad den afkøle. Lav vanille-cremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden og bland den i vanillecremen. Rør appelsinsaften og flormelis sammen til en glat glasur. Del kagen i to bunde og bred vanillecremen på den ene. Læg den anden over og dæk kagen med glasur. Drys med hakket appelsinskal og lad tærten stå koldt 3-4 timer inden serveringen.

 

 

Birthe's Madside