Birthe's Madside

 

Ananas-pie
Bagværk 4 personer
  • 300 g hvedemel + 40 g
  • 150 g smør
  • Salt
  • 300 g ananas
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 15 g smør
  • Salt

Si melet med en anelse salt. Tilføj smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj lidt-efter-lidt omkring ½ dl iskoldt vand, til konsistensen tillader at dejen kan rulles. Dejen har godt af at hvile et kvarter i køleskabet i folie eller film. Del ananaskødet i passende stykker. Bland 40 g mel med sukkeret og en anelse salt. Rør æggene i. Bland ananas-stykkerne med citronsaften og hæld dem i ægblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd den smurte tærteform med to - tredjedele af den og anbring ananas-fyldet ovenpå. Fordel nogle små smørklatter hist og pist. Dæk med resten af tærtedejen. Bag tærten i den forvarmede ovn de første ti minutter ved ca. 230° - sænk så varmen og bag videre ved 180° i en god halv times tid til toppen er pænt brun.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 25-03-1996.

 

 

Birthe's Madside