Birthe's Madside

 

Ananaspie under kokoslåg
  • Dej:
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk vand
  • Fyld:
  • 1 stor frisk ananas
  • 2 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ spsk citronsaft
  • Kokoslåg:
  • 1 æg
  • 3/4 dl sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • 2 spsk mælk
  • 5 dl kokosmel

Bland mel og salt i en skål og findel fedtstoffet ni blandingen. Tilsæt vand og arbejd det hurtigt sammen til en dej. Lad dejen hvile et koldt sted mindst 1 time. Del anansen i både. Skær midterstoken og skrællen af. Skær frugtkød i terninger. Pisk æggene let. Tilsæt sukker, mel og citronsaft og rør ananasen i. Rul dejen ud til en rund plade. Beklæd en pieform, ca 22 cm i diameter med dejen. Lav en høj kant rundt om. Fyld anansblandingen i dejskallen og bag pien ved 175 grader på nederste rille i ca 35 min. Pisk æg og sukker, bland vanillesukker og mælk i og rør kokosmelet i. Tag pien ud efter 35 min og bred kokosmassen jævnt over fyldet. Bages i yderligere 20-25 min.

 

 

Birthe's Madside