Birthe's Madside

 

Appelsin- og Mandelpie
  • Dej:
  • 100 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 2 spsk mælk eller fløde
  • 3 ½ dl hvedemel
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 6 spsk sukker
  • ½ dl appelsinmarmelade
  • 1 ½ dl malede mandler
  • reven skal af ½ appelsin

Rør fedtstof, sukker og bagepulver luftigt. Tilsæt 1 æg og rør det til en smidig dej. Kom mælk og hvedemel i og arbejd det godt sammen. Lad dejen stå koldt i mindst 30 min. Rør fedtstof, sukker og marmelade sammen til fyldet. Tilsæt mandler og reven appelsinskal og rør det til en jævn dej. Tryk dejen ud i en pieform og gør kanten pæn. Hæld fyldet i formen. Pisk 1 æg sammen og pensl dejkanten. Bag pien ved 225 grader på nederste rille i ca 25 min. Tag pien ud og lad den blive næsten helt kold før severingen.

 

 

Birthe's Madside