Birthe's Madside

 

Appelsintærte
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 æg
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 ½ dl mel
  • 1 ½ dl mælk
  • Fyld:
  • 2 dl piskefløde
  • saft fra 1 appelsin
  • Glasur:
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 spsk smør
  • 1 appelsin
  • evt. 1 spsk appelsinlikør

Rør fedtstof og sukker luftigt. Tilsæt ægget og rør dejen jævn og fin. Tilsæt bagepulver og hvedemel skiftevis med mælken og rør til dejen er uden klumper. Smør en rund springform, ca 25 cm i diameter, og drys den med rasp. Hæld dejen i og bag den på midterste rille ved 200 grader i ca 30 min. Prøv at stikke i den med en strikkenål og se om kagen er bagt. Tag kagen ud og lad den stå nogle min. Vend den der-efter ud på en rist og lad den blive kold. Pisk fløden stiv. Pres saften af appelsinen og bland saften i flødeskummet med et par raske tag. Del kagen i tre bunde. Læg bundene sammen med flødeskummet. Kom sukkeret til glasuren i en lille kasserolle, tilsæt fløde og fedtstof. Skyl appelsinen og riv det yderste af skallen af. Pres saften ud og kom den samt den revne skal i kasserollen. Varm det hele over svag varme, så sukkeret smelter. Lad glasuren blive kold og smag evt til med lidt appelsinlikør. Hæld glasuren over kagen og lad den stå koldt 1-2 timer.

 

 

Birthe's Madside