Birthe's Madside

 

Bagt æblekage med hasselnødder
  • 800 g æbler, skåret i tern
  • 200 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 4 æg
  • 175 g mel
  • 100 g finthakkede hasselnødder
  • 175 g smør
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ tsk nelliker
  • ¼ tsk ingefær
  • vanille efter lyst

Smør, sukker og farin, røres grundigt igennem. Rør hasselnødderne i. Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen. Kom æggene i blandingen et ad gangen og skiftevis med melblandingen. Vend æbleternene i blandingen og hæld dejen i et smurt og sukker eller rasp drysset ovnfast fad. Bag ved 190 grader i ca. 50 minutter.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside