Birthe's Madside

 

Bagt æblekage med kanel 2

  • Dej:

  • 250 g hvedemel

  • 125 g smør

  • 75 g sukker

  • 2 tsk stødt kanel

  • 1 æg

  • Fyld:

  • 250 g skrællede, udkernede æbler

  • 2 dl hindbærmarmelade

Dej: Mel sigtes ned i et fad, og smørret smuldres heri. Tilsæt sukker samt kanel og saml dejen med ægget, der er let sammenpisket med en gaffel. Lad dejen hvile 30 minutter. Dejen rulles ud, så den passer til et ildfast fad på 16x26 cm. Tag et lille stykke dej fra til flætværk.

Fyld: Æblerne skæres i tynde både, der lægges i rækker på langs ned igennem fadet. Rør hindbærmarmelade sammen, så den er til at brede ud over æblebådene, herpå lægges dejstrimlerne, så de danner et fletværk.

Æblekagen bages på næstnederste rille i ovnen ved 210 grader i 30 minutter. Server æblekagen lun med flødeskum eller creme fraiche til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside