Birthe's Madside

 

Bagt æblekage med sprødt låg

De første æbler og den sidste citronmelisse.

  • 1 kg æbler, f.eks. James Grieves eller Filippa
  • 1 tsk kanel
  • 150 g sukker(efter smag)
  • Dej:
  • 250 g koldt smør
  • 125 g havregryn
  • 125 g mel
  • 125 g sukker
  • ca. 1 dl. krydderurteblade, f.eks. citronmelisse, mynteblade, ananassalvie eller vanilliegræs
  • 1 knsp fint salt
  • På toppen:
  • evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør

Skræl æblerne og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ildfast fad. Blend sukker, salt, citronmelisse eller mynte og mel. Bland med havregryn. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en letsmuldrende dej. På asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt. Bag ca. 50 minutter ved 200 grader.

Server med creme fraiche 38%, vanilleis eller flødeskum.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside