Birthe's Madside

 

Blåbærpie
  • Dej:
  • 2 ½ dl mel
  • knap 1 dl sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 150 g smør
  • 2 spsk vand
  • 1 æggeblomme
  • smør til formen
  • Fyld:
  • 2 dl blåbær
  • ½ dl sukker

Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Kom vand eller æggeblomme i. Arbejd hurtig dejen sammen. Lad den stå koldt 15 min. Rul dejen ud til to små kager, ca 15 ca i diameter. Hvis man udruller dejen mellem to stykker smørrebrødspapir, går det nemmere. Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. Bag bunden i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca 8 min. Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over. Læg det andet stykke dej over som låg. Lav nogle snit i låget så dampen kan forsvinde. Bag pien i ovnen ved 175 grader i ca 20 min. Server pien lun.

 

 

Birthe's Madside