Birthe's Madside

 

Carolina's pie
  • Dej:
  • 150 g smør
  • 3 1/3 dl hvedemel
  • 3 spsk vand
  • Fyld:
  • 2 ½ dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3 æg
  • 1 dl hakkede valnødder
  • 1 dl rosiner
  • 1 ½ dl kokosmel

Hak fedtstof og mel sammen til en grynet masse. Tilsæt koldt vand og arbejd dejen sammen. Lad dejen hvile 1 time i køleskabet. Rul dejen ud på et melet bagebord. Læg dejen i en rund form med løs bund, ca 22 cm i diameter. Klem dejen fast langs kanten. Lad formen stå koldt mens du tilbereder fyldet. Rør sukker og fedtstof sammen. Tilsæt ægggene, et ad gangen, kom vanillesukkeret i. Rør nødder, rosiner og kokosmel i fyldet. Hæld fyldet i pieformen og bag pien ved 150 grader i ca 45 min. Lad pien køle nogle min, inden den serveres.

Tips: Prøv at smage fyldet til med kanel.

 

 

Birthe's Madside