Birthe's Madside

 

Chokoladekage med mokka
  • 100 g smør
  • 100 g ren, mørk chokolade
  • 2 dl sukker
  • 3 æggeblommer
  • 2 tsk fint pulveriseret frysetørret kaffe
  • 1½ dl mel (ca. 50 g)
  • 3 stiftpiskede (og jeg gentager: stiftpiskede) æggehvider
  • smeltet smør til kageformen
  • Pynt:
  • flormelis

Hak chokoladen i stykker og smelt den ved svag varme i en stor gryde sammen med fedtstoffet. Tag gryde fra varmen, tilsæt sukker og rør æggeblommer i en ad gangen. Tilsæt pulverkaffe (mal det evt. ekstra fint med en kagerulle) og mel, og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag kagen i en smurt, raspdrysset tærteform med løs bund i ca. 25-30 min. ved 175 C. Lad kagen stå til næste dag hvor den drysses med flormelis.

Servering: Server kagen med flødeskum eller (vanille-)is. Kagen hæver ikke og må gerne falde lidt sammen så den virker klæg.

 

 

Birthe's Madside