Birthe's Madside

 

Chokoladetærte
Chokolade, tærter 1 person
  • 75 g mandler
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 150 g lindt surfin
  • 1 spsk cognac
  • 3 æg
  • Overtræk:
  • 100 g lindt surfin
  • 10 g smør

Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål. Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt. Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét. Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 min ved 175° på næstnederste ovnribbe. Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet. Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. Den har en blød, lidt svampet konsistens. Servér f.eks. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær.

Kilde: Bog fra Lindt of Switzerland ( delikate opskrifter med chokolade ).

 

 

Birthe's Madside