Birthe's Madside

 

Citrontærte 2
  • Mørdej:
  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 3-6 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • reven skal fra 1 citron
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • Pynt:
  • drys af flormelis
  • evt. syltede citronskiver, lavet af 1 citron skåret i papirtynde skiver kogt i 1 dl sukker og 2 spsk vand.

Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time. Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til. Sæt ovnen på 200C. Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt. Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175C. Bag tærten i ca. 35 min. - hold øje med overfladen. Lad tærten stå 10 min. for eftervarme.

Servering: Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vanilleis.

Kilde: Maiken Schmidt

 

 

Birthe's Madside