Birthe's Madside

 

Den søde tærte
6-8 personer

Denne dessert er ikke populær uden grund. Den kan varieres med mange danske frugter som f.eks. æbler, pærer og blommer.

  • Tærtebund:

  • 1 æg str. M

  • 50 g sukker

  • 300 g mel

  • 150 g smør

  • Fyld:

  • ca. 750 g velmodne blommer, æbler, pærer e.a. fast frugt

  • 2 spsk smør

  • 25 g sukker

  • Top:

  • 50 g mel

  • 50 g farin, sukker eller rå rørsukker

  • 50 g koldt smør

  • 50 g hakkede nøddekerner eller nøddeflager

  • 1/4 til ½ tsk stødt kanel

Tærtedej: Pisk æg og sukker tykt, rør melet i og smuldr smørret i dejen, der æltes glat og lægges køligt i en times tid. Rul dejen ud. Beklæd en tærteform af metal ca. 24 cm i diameter med dejen, prik bunden og sæt tærten koldt. Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten. Fyld op med tørrede bønner eller ris og forbag tærten ved 200 grader ca. 15 min. Tag bunden ud og fjern papir og fyld. Afkøl og gem bønner eller ris til en anden bagning, de kan bruges mange gange.

Fyld: Udsten eller udkern og skræl eventuelt frugten og skær den i passende stykker. Varm frugten igennem i smør, ca. 1 min. Drys sukker på og lad den afkøle en smule. Hak og smuldr alle ingredienserne til toppingen sammen, fordel 1/3 af den i bunden af tærten, læg frugten oven på og fordel den resternde topping øverst. Bag tærten færdig ved 200 grader ca. 20 min. til den er gylden og sprød.

Kilde: MAD let & hurtigt - Knud Dyring-Olsen

 

 

Birthe's Madside